Pum pum!

On jo aikaa, kun näin punaiset pistooli korvikset ystävälläni, mutta ne ovat jääneet mieleen. Näitä tehdessäni mietin, kuinka paljon merkityksiä me voidaan kantaa päällämme. Kävin aiheesta keskustelua taidekouluaikoinani, jollon olin ajatusta vastaan. Miten niin muka me muka otetaan kantaa ja kuulutaan johonkin vain sen perusteella, mitä ollaan satuttu päällemme aamulla laittamaan?

Huomasin olevani väärässä aloittaessani taidekouluopintojen jälkeen sosiaali-ja terveysalan koulussa. Pomppasin porukasta boheemina. Minusta se tuntui turhan alleviivaavalta ja hiljalleen oma tyyli alkoi muuttua. Aika pian lopetin esimerkiksi turbaanihuivin käytön ja vaatekaapista löytyi vähitellen muutakin kuin mustaa. Nykyään taidetausta ei ole enää niin selvästi näkyvissä. Mutta pienistä asioista sen voi ehkä huomata. Esim. minulla voi olla pyssyt korvissa. Tekovaiheessa mietin, että jo näiden korujen materiaalivalinnat vaikuttavat mahdollisiin tulkintoihin. Esimerkiksi pyssykorvisten mustat koukut ovat Etsyssä väriltään gunmetal eli pyssyn metallit. Itsessäänhän värikkäät pyssyt ovat rankan muotonsa vastakohta.

Mutta sen suuremmin pohtimatta. Tässä pyssyjä, koukut about mustan värisiä ja muoviset pyssyt kokoa 42x27mm. Terkkuja taidekoulukavereillle ja Op:lle!

Kommentit

Suositut tekstit