Luomisen rajat

Kun aloittelin blogiani, pääni oli aika täynnä erilaisia mörköjä, jotka kertoivat, kuinka luoda oikein. Sittemmin on mieleni muuttunut joustavammaksi. On helpompi tehdä asioita ihan vain sen vuoksi, että haluaa. Ei esimerkiksi siksi, että taidepiireissä jokin on toista kunnioitetumpaa. Myöskään alusta asti omatekoinen ei voi olla ainoa arvo meidän valmiissa maailmassa. Kopioimme ihan kaikkia ja kaikenaikaa ja yksi ihminen on aika vähän. Isommin tehdään vuorovaikutuksessa. Siksi annan itseni vapaammin olla ja luoda.

Luominen on päässyt minussa irti ja puuhailen tällä hetkellä isompia kuin olisin aiemmin uskonut.(Isommista myöhemmin) Elämä on ottanut minussa sellaisen suunnan, että ihan hirvittää. Turvallinen ei enää ole ainoa vaihtoehto, vaikkakin tämän riskinoton on mahdollistanut riittävän turvallinen olotila. Perustaessani toiminimen menetin ansiosidonnaisen työttömyyskorvauksen, joten ajattelin hetkeni tulleen.

Lapsen saaminen on mullistanut minun tai meidän elämän. Me luotiin elämää ja jokin meissäkin lähti lentoon. Oma mieli ei ole lainkaan niissä synkissä tulevaisuuksissa, joita mediassa olisi tarjolla. Ehkä me pärjätään joka tapauksessa, koska lapsen kanssa ei meillä ole muita vaihtoehtoja. Lapsen kanssa ei vaivuta toivottomuuteen vaan aletaan tiukan paikan tullen joustavammiksi, luovemmiksi.

Koukullisia kangasnappikorviksia tähän loppuun. Kangasnapin koko 18mm. Ovat mokomat jo Riikka luo:n facebook-sivuilla.

Mieli avoinna, korvissa riemukkaat Euroviisut.

Kommentit

Suositut tekstit